Στην Άστον Βίλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζαν Μακούν. Ο 27χρονος Καμερουνέζος μέσος, που έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών σε Λιλ και Λιόν θα πρέπει να εξασφαλίσει άδεια εργασίας, προκειμένου να επικυρωθεί η μεταγραφή και να μπορέσει να βοηθήσει τους «χωριάτες» στην προσπάθεια που κάνουν για να ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Μακούν κόστισε 8,5 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα και αποτελεί την πρώτη μεγάλη μεταγραφή επί ημερών Ζεράρ Ουγιέ. Ο Γάλλος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή.

«Ο Ζαν είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει αγωνιζόμενος τόσο μπροστά από το κέντρο της άμυνας ως χαφ, όσο και ως box to box μέσος. Επίσης διαθέτει μεγάλη εμπειρία λόγω της παρουσίας του σε Champions League με Λιλ και Λιόν», τόνισε ο Ουγιέ, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε τη χαρά του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του.

«Η Βίλα με παρακολουθούσε εδώ και αρκετό καιρό και είμαι ενθουσιασμένος που τελικά ήρθα εδώ. Αφήνω μια σπουδαία ομάδα, όπως είναι η Λιόν, που συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά είναι ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσω στην Αγγλία», τόνισε.

Πηγή: sport-fm