Μια απόφαση που προκαλεί αίσθηση πήρε η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και αφορά την εταιρεία που θα ντύνει την εθνική Γερμανίας και η οποία από το 2027 δεν θα είναι η Adidas, η οποία έχει ταυτιστεί μαζί της εδώ και 70 χρόνια.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουμε δει να συμβαίνουν πολλά που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα συμβούν. Κάθε χρόνο, όμως, ο ρομαντισμός μειώνεται όλο και περισσότερο, με τον επαγγελματισμό να θριαμβεύει. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την απόφαση που πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας για την εταιρεία που ντύνει την εθνική ομάδα.

Επί επτά δεκαετίες η Adidas, η απόλυτη γερμανική εταιρεία, είναι αυτή που ντύνει τα Πάντσερ, από το 2027 όμως αυτό θα αλλάξει αφού το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί. Γιατί; Επειδή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Nike, η οποία κρίθηκε πολύ πιο συμφέρουσα.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο CEO της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χόλγκερ Μπλασκ, λέγοντας πως τα πολύ περισσότερα λεφτά που πρόσφερε η Nike θα βοηθήσουν ώστε η ποδοσφαιρική πυραμίδα της χώρας να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.