Αναστάτωση επικρατεί στη Μίλαν και ο λόγος είναι το… ντου που έκανε η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) έπειτα από εντολή του εισαγγελέα, αφού είναι σε εξέλιξη έρευνα για την αλλαγή ιδιοκτησίας στο κλαμπ, η οποία μπορεί και να είναι εικονική τελικά.

Το fund Elliott από τις ΗΠΑ ήταν αυτό που είχε τις μετοχές των Ροσονέρι και τον Αύγουστο του 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση στους Αμερικανούς του RedBird. Ένα deal που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή απορίες και ο λόγος ήταν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι το Elliott δάνεισε 600 εκατ. ευρώ στο RedBird για να αγοράσει αυτό τις μετοχές.

Με τους μικρομέτοχους του κλαμπ να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, η εισαγγελία στο Μιλάνο άρχισε έρευνα τον Ιανουάριο του 2023 και 14 μήνες μετά, αφού πρώτα βρέθηκαν διάφορα έγγραφα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Λουξεμβούργο, δόθηκε εντολή για έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του κλαμπ, προχωρώντας στην κατάσχεση διαφόρων εγγράφων.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι πρώτοι που θα κληθούν να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα για κατάθεση θα είναι ο CEO της Μίλαν, Τζόρτζιο Φουρλάνι, όπως και ο προκάτοχός του, Ιβάν Γκαζίδης.