Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στην έδρα της Κοπεγχάγης με στόχο να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς για τους «16» του Champions League και το έκανε επικρατώντας με 3-1 χάρη σε γκολ των Ντε Μπρόινε, Σίλβα και Φόντεν.

Η κάτοχος του τίτλου ήταν, φυσικά, το φαβορί για τη νίκη και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 11′ με το σουτ του Ντε Μπρόινε μετά την πάσα του Φόντεν. Από νωρίς, επομένως, το σκορ ήταν 0-1 και στο 23′ λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2 αφού ο Σίλβα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε τον έλεγχο αλλά στο 34′ το μεγάλο λάθος του Έντερσον και το πολύ ωραίο τελείωμα του Μάτσον έφερε το 1-1 για τους Δανούς, οι οποίοι το χάρηκαν με την ψυχή τους. Όχι για πολύ όμως…

Στο 45’+1′ ο Ντε Μπρόινε κατάφερε, έστω με τη βοήθεια της τύχης, να βρει τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 1-2.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, είχε ευκαιρίες με Ντε Μπρόινε – Χάαλαντ και τελικά έκανε και το 1-3 στις καθυστερήσεις με τον Φόντεν μετά την πάσα του Ντε Μπρόινε, κλειδώνοντας τη νίκη και βασικά και την πρόκριση.