Με γκολ του Μπραΐμ Ντίαθ στο 48ο λεπτό η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με 1-0 από την έδρα της Λειψίας στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League και περιμένει τη ρεβάνς για να σφραγίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Το ματς άρχισε με τους Γερμανούς να σκοράρουν στο 2′ με κεφαλιά του Σέσκο αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά την εξέταση του VAR, για να ακολουθήσει στο 10′ η μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του ίδιου παίκτη, τον οποίο όμως νίκησε ο Λούνιν. Η Λειψία, γενικά, ήταν καλύτερη μέχρι και τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, με τους Ισπανούς να ισορροπούν στη συνέχεια την κατάσταση αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν πραγματικά απειλητικοί.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, όμως, ήρθε και το γκολ για τη Ρεάλ και ήταν γκολάρα. Στο 48′ ο Ντίαθ έκανε ό,τι ήθελε και τελικά με πολύ ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να αγγίζει και το δεύτερο γκολ στο 72′ με τον Βινίσιους που απέφυγε εύκολα τον Σιμακάν και πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Η Λειψία πίεσε στο τελευταίο 10λεπτο για την ισοφάριση και είχε δύο ευκαιρίες με τα δυνατά σουτ των Σέσκο (81′) και Χαϊνταρά (84′) αλλά ο Λούνιν αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-1.