Με τον Καρέλη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη φετινή Stoiximan Super League, ο Παναιτωλικός, ο οποίος έπαιζε με 10 παίκτες από το 30′ λόγω αποβολής του Οικονόμου, νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο και έκανε σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής.

Το παιχνίδι άρχισε με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στο 2′ με τον Αντζιέλσκι αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να σκοράρουν στο 24′ και το γκολ να μετράει κανονικά. Ένα γκολ που ήρθε από τον Καρέλη μετά την κάθετη του Πέρες, με την ομάδα του Αγρινίου όμως να βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 30′, όταν ο Οικονόμου πήγε με τις τάπες στο γόνατο του Παπαδόπουλου και είδε την κόκκινη κάρτα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, επομένως, έπρεπε να παίξει με παίκτη λιγότερο από νωρίς, με το πλάνο να αλλάζει και τους 10 που ήταν στον αγωνιστικό χώρο να καλούνται να κάνουν κατάθεση ψυχής. Και έκαναν, ακόμη κι αν χρειάστηκαν την τύχη σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο 51′ με το οριζόντιο δοκάρι που είχε ο Αντζιέλσκι για τον Ατρόμητο με κεφαλιά και με τον Στεργιάκη να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα.

Στην ίδια φάση ο Βαλένσια θα μπορούσε να ισοφαρίσει στην επαναφορά αλλά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, οι οποίοι αμύνονταν συνεχώς και από εκεί και πέρα έψαχναν κάποια αντεπίθεση για να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και να εξασφαλίσουν το τρίποντο. Ένα δεύτερο γκολ που θα μπορούσαν να πετύχουν στο 71′ με το τετ α τετ του Λιάβα αλλά ο Τσιντώντας απέκρουσε, όπως έκανε και στο 82′ σε σουτ του Χουάνπι.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά αλλά ο Έντερ αστόχησε με κεφαλιά στο 86′ και το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μαυρίας (75΄ Χουάνπι), Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς, Τορεχόν, Πέρεθ (75΄ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (36΄ Μαλής), Ντουάρτε, Ντίας (68΄ Λιάβας), Καρέλης (68΄ Ζοάο Πέδρο).

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (77΄ Τριμμάτης), Τσακμάκης (46΄ Αγκιμπού Καμαρά), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (77΄ Αθανασίου), Κούντε, Γιουμπιτάνα (68΄ Βέργος), Έντερ, Ρομπάιγ (77΄ Ντιρκς), Αντζιέλσκι, Βαλένσια.