Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ο Γιόνι Κάστρο Ότο. Ο 29χρονος Ισπανός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους και μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ στο YouTube αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του.

Ο Ότο, που πήρε τη φανέλα με το νούμερο 19, επεσήμανε πως στόχο του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του… θυμωμένο στο χορτάρι. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ότο:

«Γνωρίζω για το πρωτάθλημα, ξέρω πως ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή και παλεύει στην Ευρώπη αλλά και στο Κύπελλο. Θεώρησα πως είναι ένα ωραίο μέρος για να έρθω. Γνωρίζω για τους φιλάθλους, για την ομάδα, για την πόλη. Θέλω να το απολαύσω, να ξεκινήσω ξανά. Θέλω να απολαύσω την στιγμή και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τίτλους», είπε αρχικά ο πρώην άσος της Γουλβς.

Για τη μετακόμιση του στη Θεσσαλονίκη και το μήνυμα στους οπαδούς, ο Ότο τόνισε: «Είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα και την οικογένεια μου. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ήταν μια στιγμή στη ζωή μου που ήθελα μια αλλαγή, να ξεκινήσω κάτι καινούργιο. Θέλω να ξεκινήσω τις προπονήσεις, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους φιλάθλους, την πόλη. Το μόνο που θέλω είναι να ξεκινήσω».

Τέλος, για τον τρόπο του παιχνιδιού του σχολίασε: «Είμαι φιλόδοξος. Είμαι παθιασμένος και “θυμωμένος” στο χορτάρι. Παράλληλα, προσπαθώ να τους βοηθάω όλους. Θέλω να νιώθω καλά, να μπω στο γήπεδο και να ζήσω ωραίες στιγμές. Είμαι σε καλή κατάσταση. Θα παλέψω για το καλό της ομάδας, εντός κι εκτός γηπέδου».