Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει ακόμη κάποια κίνηση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δεν αποκλείεται όμως σύντομα να ολοκληρώσει το πρώτο deal αφού είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ολέξι Κάστσουκ που μένει ελεύθερος από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο τέλος της σεζόν.

Είναι 23 ετών, είναι μεσοεπιθετικός, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουκρανίας και είναι ένας παίκτης που αρέσει στους ανθρώπους του δικεφάλου του βορρά. Ο Κάστσουκ είχε αγωνιστεί πέρυσι ως δανεικός από τη Σαχτάρ στη Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, όπου τα είχε πάει εξαιρετικά έχοντας 16 γκολ και 10 ασίστ σε 33 συμμετοχές.

Φέτος επέστρεψε στην ομάδα του Ντόνετσκ αλλά δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι και δέχθηκε κρούσεις από Χάιντουκ Σπλιτ και Νέφτσι Μπακού, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε… ντου και όλα δείχνουν ότι θα κάνει δικό του τον παίκτη.

Οι Θεσσαλονικείς είναι σε προχωρημένες συζητήσεις τόσο με τον Κάστσουκ όσο και με τη Σαχτάρ και οι πληροφορίες λένε ότι η οριστική συμφωνία είναι θέμα χρόνου, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην προορίζει για βασικό άμεσα τον 23χρονο μεσοεπιθετικό αλλά ως μια έξτρα λύση. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνει βασικός αν αποδείξει ότι το αξίζει.