Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την Παρτιζάν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague και μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter και δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη στα χαλάσματα της Γάζας να ποζάρει χαμογελαστός με το κασκόλ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιτίθεται ασταμάτητα και τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει καθημερινά, απασχολούν όλο τον πλανήτη και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για γενοκτονία. Αυτό, όμως, μάλλον δεν απασχολεί καθόλου τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter που προκάλεσε σάλο.

Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια Ισραήλ, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την Παρτιζάν, ανέβασε τη φωτογραφία ενός Ισραηλινού στρατιώτη που ποζάρει χαμογελαστός στα χαλάσματα της Γάζας κρατώντας το κασκόλ της ομάδας, συνοδεύοντάς τη με το εξής σχόλιο: «Η Μακάμπι μας! Καλή επιτυχία απόψε. Ευχαριστούμε ήρωες».

Οι αντιδράσεις, λοιπόν, για αυτή την ανάρτηση, την οποία η Μακάμπι δεν κατέβασε, ήταν πάρα πολλές και από πάρα πολλά σημεία του πλανήτη, με τους χρήστες των social media να απευθύνονται στη Euroleague ζητώντας την παρέμβασή της.