Έχοντας νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Βόλου και στη ρεβάνς, με 2-0 αυτή τη φορά χάρη σε γκολ των Κωνσταντέλια και Σβαμπ, παίρνοντας την πρόκριση για τους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό.

Ο δικέφαλος του βορρά παρατάχθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με στόχο να σφραγίσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού και παράλληλα να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Άρη στο πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πατούσε καλύτερα, είχε τελικές προσπάθειες και δεν άργησε τελικά να ανοίξει το σκορ.

Στο 17′ ο Κωνσταντέλιας κουβάλησε τη μπάλα για αρκετά μέτρα, βρήκε χώρο και με πολύ ωραίο πλασέ εκτός περιοχής την έστειλε για το 0-1, το οποίο έστελνε την ομάδα του με το 1,5 πόδι στους προημιτελικούς. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, δεν έπειθαν ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, με τους Θεσσαλονικείς να γίνονται επικίνδυνοι και στο 29′ με το δυνατό σουτ του Μπράντον Τόμας που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, κυλούσε καλά για τον ΠΑΟΚ που νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 52′ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καλογερόπουλου σε σέντρα του Σοάρες αλλά ο διαιτητής, εξετάζοντας και το VAR, δεν υπέδειξε κάτι, με τον Βόλο να πλησιάζει στην ισοφάριση στο 67′ με σουτ του Κόμπα από κοντά αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το πόδι και παραχώρησε κόρνερ.

Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά δεν ήταν πειστικοί και στο 73′ τα πάντα κρίθηκαν οριστικά με το 0-2 του Σβαμπ με πλασέ εντός περιοχής έπειτα από φάση διαρκείας. Στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, επομένως, οι Ασπρόμαυροι, επόμενος αντίπαλος των οποίων θα είναι ο Πανσερραϊκός.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (62’ Ράσιτς), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71’ Λούνα), Τρουιγιέ (81’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (62’ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (46’ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (71’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (81’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο (71’ Τάισον), Μπράντον (78’ Τζίμας).