Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Ντουμπάι μαζί με τη σύντροφό του Πάουλα Μπαντόσα και ήδη κάνει τα πρώτα βήματα της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου του τένις. Και μια από τις προκλήσεις που πλησιάζουν είναι το United Cup, όπου ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας θα επιχειρήσει να πρωταγωνιστήσει μαζί με την Μαρία Σάκκαρη.

«Κάθε χρόνο είναι πολύ “φτιαγμένος” που εκπροσωπώ τη χώρα σε τόσο μεγάλες “σκηνές” και αποτελεί τιμή και σημαίνει τα πάντα για μένα. (Το 2023) είχαμε την ευκαιρία ακόμη και να φτάσουμ στους τελικούς, ακόμη και να κατακτήσουμε το United Cup», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Το United Cup θα διεξαχθεί από τις 29 Δεκεβμρίου ως τις 7 Ιανουαρίου. Η Ελλάδας βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τον Καναδά και τη Χιλή.

«Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα πως η Εθνική Ελλάδας πραγματικά ενώθηκε από την άποψη πως όλοι οι παίκτες είχαμε έναν κοινό στόχο και τον κυνηγήσαμε και δεν υπήρχαν δισταγμοί ούτε αμφιβολίες για τις δυνατότητές μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Σε παλιότερες εκδόσεις όταν δεν είχαμε την επιρροή των παικτριών, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και δεν μπορούσαμε να φτάσουμε μακριά. Αλλά αυτή τη χρονιά ήταν ένα μεγάλο παράδειγμα για το πως ο συνδυασμός των δυνάμεων μας, τόσο όσον αφορά σε εμένα και στη Μαρία (Σάκκαρη) και στους άλλους παίκτες και παίκτριες, μας βοήθησε να δείξουμε τις δεξιότητές μας, αλλά και την αυτοπεποίθησή μας», ανέφερε.

«Νιώθω πως είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο court και ξέραμε πως αν ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ τότε θα φτάναμε κοντά και φτάσαμε πολύ κοντά», συνέχισε.

«Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις με την Μαρία»

«Η Μαρία κι εγώ αρνούμαστε να παρατήσουμε. Παλεύουμε ασταμάτητα και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για να το κάνουμε όλο αυτό να λειτουργήσει. Η Μαρία είναι πολύ ολοκληρωμένη παίκτρια και μπορεί να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ που ορισμένες φορές έχουμε παίξει μαζί στο μεικτό διπλό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις με μια μαχήτρια σαν την Μαρία. Ακόμη και στις χειρότερες μέρες δεν σου επιτρέπει να σε πάρει από κάτω και τελικά πάντα βρίσκουμε λύσεις ακόμη κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε “μπόρες” ή και “θύελλες”».

Επιπλέον, μίλησε και για την εμπειρία του στην Αυστραλία όπου θα γίνει το τουρνουά. «Έχω περάσει πολύ καλά ταξιδεύοντας στην Αυστραλία και να βλέπω τους Έλληνες να εμφανίζονται στα γήπεδα. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Φέτος, στο Σίδνεϊ είχα πιθανότητα τη μεγαλύτερη υποστήριξη από Έλληνες που είχα σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά στην καριέρα μου. Ήταν εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα. Μου έχουν δημιουργηθεί ανεξίτηλες μνήμες».