Ο Άγιαξ υποδέχθηκε τη Σπάρτα Ρότερνταμ για την 15η αγωνιστική της Eredivisie και με γκολ του Μπρόμπεϊ και Μπέργκβαϊν επικράτησε με 2-1, πανηγυρίζοντας έτσι την 4η συνεχόμενη νίκη, ανεβαίνοντας στην 5η θέση και παίρνοντας κι άλλη ώθηση πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Ο «Αίαντας» ζούσε έναν εφιάλτη στους πρώτους μήνες της σεζόν και έφτασε στο σημείο να βρίσκεται κολλημένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μέχρι που η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Απόφαση που τη δικαιώνει αφού με τον Τζον Φαν Σιπ, τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, στον πάγκο, η ομάδα έχει πάρει τα πάνω της.

Στον αγώνα με τη Σπάρτα Ρότερνταμ ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 8′ με τον Μπρόμπεϊ και στο 42′ έκανε το 2-0 με τον Μπέργκβαϊν, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 στο 55′ με τον Νεγκλί.

Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη για τον «Αίαντα», ο οποίος από τελευταίος ανέβηκε 5ος και σε λίγα 24ωρα θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου του Europa League, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την 3η θέση του γκρουπ και θα συνεχίσει στα νοκ άουτ του Europa Conference League.