Οι παίκτες και η διοίκηση της Μπαΐα έλαβαν απειλές κατά της ζωής τους από οπαδούς που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του προπονητικού κέντρου και άφησαν «γεμισμένες» σακούλες πτωμάτων, που απεικόνιζαν -με φωτογραφίες- μέλη της ομάδας.

Ο βραζιλιάνικος σύλλογος παλεύει για την παραμονή του στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Η Μπαΐα βρίσκεται στη 17η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, όντας έναν μόλις βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μία μόλις αγωνιστική πριν το τέλος. Στον τελευταίο αγώνα αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση και θέλει τη νίκη και την ήττα της Παλμέιρας για να κατακτήσει τον τίτλο.

Η Μπαΐα, στο μεταξύ, είναι μια από τις πλέον βίαιες πόλεις στη Βραζιλία και, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν, τον Νοέμβριο εκεί οι Αρχές κατέγραψαν τουλάχιστον μια δολοφονία την ημέρα.

Με αυτό το «μήνυμα», λοιπόν, ξεκαθάρισαν πως θα υπάρξουν συνέπειες, αν η ομάδα υποβιβαστεί. Οι φωτογραφίες άνηκαν στους ποδοσφαιριστές Βίτορ Ούγκο, Κανού, Σισίνιο, Αντεμίρ, Εβεράλντο και στον τεχνικό διευθυντή Κάρλος Σαντόρο.

Η Μπαΐα ανέβηκε στην Serie A της Βραζιλίας στο τέλος της περασμένης σεζόν, ενώ πριν από μερικούς μήνες πέρασε στην ιδιοκτησία του City Football Group, της «μητρικής» εταιρίας που έχει υπό τον έλεγχό της τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλες 11 ομάδες σε όλο τον κόσμο. Το City Football Group αγόρασε την ομάδα για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια και υποσχέθηκε αγωνιστικές επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.