Η Ελληνική Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Μπράιτον (ήττα με 1-0 για την ελληνική ομάδα) στην OPAP Arena στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Europa League το βράδυ της Πέμπτης (30/11).

Με το γήπεδο να έχει αδειάσει και τους οπαδούς της Μπράιτον να περιμένουν το «πράσινο φως» από τις αρχές, για να αποχωρήσουν, ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ παρέμεναν κι εκείνοι είτε σε θέσεις κοντά στους Άγγλους φιλάθλους είτε έξω από το γήπεδο. Η αστυνομία έκρινε πως έπρεπε να κάνει χρήση δακρυγόνων, για να απομακρύνει τους οπαδούς, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος επεισοδίων.

Ωστόσο, τα δακρυγόνα επηρέασαν τους οπαδούς των «γλάρων», που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και άρχισαν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, για να μην εισπνεύσουν τα χημικά που έπεφταν στη Νέα Φιλαδέλφεια, με βίντεο από το περιστατικό να κάνουν το γύρο των social media.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάσεξ, ο Ντάρεν Μπάλκαμ, που ακολούθησε την αποστολή της Μπράιτον στην Αθήνα, με αναρτήσεις του στο X, διευκρίνισε τι συνέβη: «Τα δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν στο τέλος του αγώνα είχαν στόχο τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν έφευγαν από τον περιβάλλοντα χώρο. Αρκετά εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα τα δακρυγόνα να μπουν στο γήπεδο, εξαιτίας και της άπνοιας που επικρατούσε. Η αστυνομία επαίνεσε τη συμπεριφορά των οπαδών της Μπράιτον. Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν απευθυνόταν καθόλου στους οπαδούς της Μπράιτον και η αστυνομία επαίνεσε την εξαιρετική συμπεριφορά της ομάδας».

Ουσιαστικά αποκάλυψε πως η ΕΛ.ΑΣ. πέταξε δακρυγόνα στους οπαδούς της Μπράιτον κατά λάθος…