Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 3-1 στην Κωνσταντινούπολη αλλά τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 κόντρα στη Γαλατασαράι και παρέμεινε στο -1 μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων του Champions League, την ίδια ώρα που η Αϊντχόφεν μετέτρεπε το 2-0 σε 2-3 στην έδρα της Σεβίλλης και έκανε βήμα προς τους «16».

Στην Πόλη η Γιουνάιτεντ ήθελε μόνο νίκη για να προσπεράσει τη Γαλατασαράι στη βαθμολογία και μπήκε καλά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 11′ με ωραίο σουτ του Γκαρνάτσο μετά τη συνεργασία των Μπρούνο Φερνάντες και Χόιλουντ. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά συνέχισε επιθετικά στο 18′ έκανε το 0-2 με πολύ ωραίο σουτ του Φερνάντες που βρήκε χώρο για να σουτάρει και το έκανε.

Από νωρίς, επομένως, οι Άγγλοι έβαλαν βάσεις νίκης, η αντίδραση των Τούρκων όμως δεν άργησε να έρθει αφού στο 28′ ο Ζίγιεχ με εκτέλεση φάουλ -και με τον Ονάνα να μην εκτιμά σωστά τη φάση- μείωσε σε 1-2, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν το προβάδισμα και νωρίς στην επανάληψη, στο 55′, έκαναν το 1-3 με την προβολή του ΜακΤόμινεϊ μετά το γύρισμα του Μπισάκα, δείχνοντας έτοιμη να πάρουν τη νίκη – μισή πρόκριση. Η συνέχεια, όμως, ήταν δύσκολη για αυτούς…

Στο 62′ ο Ζίγιεχ με νέα εκτέλεση φάουλ, στην οποία και πάλι δεν αντέδρασε καλά ο Ονάνα, μείωσε σε 2-3 και στο 71′ ο Ακτούρογλου με τρομερό τελείωμα έγραψε το 3-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς καθώς η Γαλατασαράι με αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε στο +1 από την ομάδα του Μάντσεστερ, με τους Τούρκους να αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Κοπεγχάγη την τελευταία αγωνιστική και τους Άγγλους να έχουν εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου.

Ανατροπή πρόκρισης για την Αϊντχόφεν

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα, για διαφορετικό όμιλο, η Σεβίλλη υποδέχθηκε την Αϊντχόφεν θέλοντας μόνο νίκη ώστε να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στους «16» και όλα πήγαιναν καλά για αυτή αφού άνοιξε το σκορ στο 24′ με τον Σέρχιο Ράμος και πέτυχε και δεύτερο γκολ με την έναρξη του β’ μέρους, στο 47′, με τον Εν Νεσίρι που έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά την ωραία μπαλιά του Ακούνια και πλάσαρε σωστά.

Όλα έδειχναν, επομένως, ότι οι Ισπανοί θα έπαιρναν τη νίκη αλλά στο 66′ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οκάμπος με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια ήρθαν όλα… τούμπα: 2-1 στο 68′ ο Σαϊμπάρι, 2-2 στο 82′ με αυτογκόλ του Γκούντελι και 2-3 στο 92′ με κεφαλιά του Πέπι!