Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εγκαινίασε το μουσείο για τον εαυτό του στο Άκρον του Οχάιο και ανάμεσα στα πολλά εκθέματα βρίσκεται και το παιδικό του δωμάτιο, με τον ίδιο να το παρουσιάζει όπως ήταν όταν μεγάλωνε και οι αφίσες που έχει στους τοίχους ξεσήκωσαν συζητήσεις.

Μετά τη νίκη Λος Άντζελες Λέικερς που έπαιξαν στο Κλίβελαντ με τους Καβαλίερς και τους ξεπέρασαν 121-115 τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/11) για το πρωτάθλημα του NBA, ο «βασιλιάς» πήρε τους συμπαίκτες του και υπαλλήλους της ομάδας και τους έκανε μια ιδιαίτερη ξενάγηση. Στο πλαίσιο αυτής φωτογραφήθηκε και στο παλιό του δωμάτιο.

Σε αυτό ξεχωρίζουν οι αφίσες που έχει στον τοίχο του και που δείχνουν ποιους παίκτες είχε ως έμπνευση μεγαλώνοντας. Αν μη τι άλλο, φαίνεται πως είχε την τάση να υποστηρίζει τους Λέικερς αφού κυριαρχούν εικόνες του Μάτζικ Τζόνσον, με τον οποίο παρομοιάστηκε πολλές φορές στα πρώτα βήματα της καριέρας του, του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ, τον οποίο διαδέχθηκε ως ηγέτης των 17 φορές πρωταθλητών του NBA και του Σακίλ Ο’Νίλ.

Στα social media συζητήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως από τον τοίχο του «βασιλιά» έλειπαν εικόνες του Μάικλ Τζόρνταν, με τον οποίο εδώ και χρόνια συγκρίνεται για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πολλές φορές έχει αναφέρει πως ο ίδιος νιώθει ότι είναι ο κορυφαίος, αλλά από την άλλη δεν εξαρτάται από εκείνον να θεωρηθεί γενικότερα ως ο GOAT του μπάσκετ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με περισσότερους από 39.000 πόντους είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της λίγκας και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των κυριότερων στατιστικών κατηγοριών, ενώ έχει πάρει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο φορές ανακηρύχθηκε MVP της κανονικής περιόδου και άλλες τέσσερις των τελικών.

«Μου την είπε η μαμά μου»

Μάλιστα, μιλώντας για τα εκθέματα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, είπε πως η μαμά του Γκλόρια ευθύνεται για τη διατήρηση των περισσότερων εξ αυτών. «Με ενοχλούσε που πάντοτε κρατούσε τόσα πολλά πράγματα. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε να φτιάξουμε το μουσείο, όμως, μου την είπε γιατί τα περισσότερα εκθέματα από όταν ήμουν μικρός είναι γιατί τα φύλαξε εκείνη. Πράγματα που δεν ήξερα πως υπάρχουν ακόμη κι έχω να δω πολλά χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.