Λίγες μέρες πριν έρθει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η Μπράιτον νίκησε με 3-2 εκτός έδρας τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι στο City Ground, την ίδια ώρα που η Νιούκαστλ συνέτριβε με 4-1 την Τσέλσι.

Στην 7η θέση της Premier League, στο -4 από την 4άδα, είναι η Μπράιτον, αντίπαλος της ΑΕΚ στην Ευρώπη, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία είναι στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι στο City Ground η Φόρεστ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 7′ με τον Ελάνγκα αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 26′ με τον Φέργκιουσον και προσπέρασαν στο 45’+4′ με τον Ζοάο Πέδρο (1-2).

Ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 58′ έκανε το 1-3 για τη Μπράιτον, η οποία όμως έμεινε με 10 παίκτες στο 73′ λόγω αποβολής του Ντανκ με 2η κίτρινη κάρτα και είδε τη Νότιγχαμ Φόρεστ να μειώνει σε 2-3 στο 76′ με πέναλτι του Γκιμπς-Γουάιτ. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, όμως, η ισοφάριση δεν ήρθε.

Έριξε 4άρα στην Τσέλσι η Νιούκαστλ

Στο -3 από την 4άδα είναι η Νιούκαστλ, η οποία υποδέχθηκε την Τσέλσι και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα όπως δείχνει και το 4-1 με το οποίο επικράτησε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13′ με τον Ίσακ, οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν στο 23′ με τον Στέρλινγκ, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1 και από εκεί και πέρα στο β’ μέρος η Νιούκαστλ ανέβασε ρυθμό και εξασφάλισε το τρίποντο: 2-1 στο 60′ ο Λάσελς, 3-1 στο 61′ ο Ζοέλιντον, 4-1 στο 83′ ο Γκόρντον.