Η Premier League επέστρεψε στη δράση με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ που έληξε ισόπαλο 1-1, πράγμα που σημαίνει ότι αν η Άρσεναλ νικήσει εκτός έδρας τη Μπρέντφορντ, κόντρα στην οποία δεν τα έχει πάει καλά στα τελευταία παιχνίδια, θα ανέβει στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν στους 28 βαθμούς πριν την έναρξη του ματς και αυτή του Γιούργκεν Κλοπ στους 27 (όσους έχει και η Άρσεναλ), οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο σημαντικό ήταν για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 16′ και στο 17′ με το Νούνιες.

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά δεν το έκανε και στο 27′ το έκαναν, τελικά, οι γηπεδούχοι: Λάθος του Άλισον στο βολέ, η μπάλα πήγε στον Ακέ και αυτός την έδωσε στον Χάαλαντ, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0. Με αυτό το γκολ ο Νορβηγός έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα από όλους στα 50 γκολ στην Premier League, αφού χρειάστηκε μόλις 48 παιχνίδια, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Θα μπορούσε, όμως, να αλλάξει στα πρώτα λεπτά του δεύτερου αφού η Σίτι είχε ευκαιρίες με Άλβαρες και Χάαλαντ στο 53′ και στο 55′, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν τελικά να φύγουν από το Μάντσεστερ με θετικό αποτέλεσμα…

Στο 79′ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με τον Χάαλαντ αλλά ο Άλισον απέκρουσε και στο επόμενο λεπτό, στο 80′, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού η κεφαλιά του Χάαλαντ στο 98′ έφυγε λίγο άουτ.

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στους 29 βαθμούς και η Λίβερπουλ στους 28, με την Άρσεναλ να είναι στους 27 με ένα παιχνίδι λιγότερο και να έχει, πλέον, την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή.