Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 90-73 τη Βαλένθια στο «ΟΑΚΑ», πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague και «σκαρφαλώνει» στην κατάταξη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ παράλληλα αρχίζει και αποδίδει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με ανάρτησή του στα social media κατέθεσε τη δική του άποψη, ενώ αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη συμπεριφορά του και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί στα εντός έδρας παιχνίδια των «πράσινων» στην Ευρώπη, όπου πλέον το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν μετράει τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες. Παράλληλα, έχει αρχίσει να δημιουργείται κι ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ της ομάδας και του κόσμου, όπως φάνηκε και από τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του ματς με τις «νυχτερίδες».

«Μπάσκετ όμορφο έχει ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζεται. Κόσμος κόσμιος και παράλληλα ο πιο δυναμικός στην Λίγκα γεμίζει το γήπεδο και “καταπίνει σαν λάβα” τον όποιο αντίπαλο. Οι λέξεις οικογένεια και σεβασμός εκπέμπουν εντός και εκτός παρκέ. Το σπίτι μας και οι υπηρεσίες αναβαθμίζονται διαρκώς. Μόνο μόνοι μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτό που έρχεται…», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε στόρι του στο Instagram.

Ικανοποιημένος ο Αταμάν, προς ανανέωση ο Γκραντ

Ικανοποιημένος είναι κι ο Εργκίν Αταμάν από την απόδοση της ομάδας του, παρόλο που έχει σημαντικές απουσίες, όπως αυτές του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και του Ιωάννη Παπαπέτρου.

«Τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν μπάσκετ. Καταλαβαίνουν τα συστήματα. Κάνουμε καλά πράγματα, γιατί ξέρουν τι να κάνουν. Οι φίλοι της ομάδας μας δίνουν ώθηση. Παίζουμε καλή άμυνα. Δεν ξέρω αν στην Euroleague μπορεί να παίξει άλλη ομάδα σαν και έμας. Όλα είναι φανταστικά και περιμένουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το “κλειδί” για την καλή εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα είναι ο Μήτογλου. Κάνει τρομερά παιχνίδια. Είναι εξαιρετικός. Επίσης, οι παίκτες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και αποδίδουν. Έχουν αυτοπεποίθηση και απολαμβάνουν το μπάσκετ», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος προπονητής.

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να έχει βάλει μπροστά τη διαδικασία επέκτασης του συμβολαίου του Τζέριαν Γκραντ. Ο Αμερικανός γκαρντ, που αποκτήθηκε πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν, υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο και στο «τριφύλλι» έχουν πειστεί για την αξία του και πως μπορεί να γίνει πυλώνας σταθερότητας της ομάδας και στο μέλλον.