Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την -ισόβαθμη πριν την έναρξη- Βαλένθια για τη 10η αγωνιστική της Euroleague με στόχο την 4η συνεχόμενη νίκη και τα κατάφερε χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα όπως δείχνει και το τελικό 90-73, με αποτέλεσμα να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του στην κατάταξη προς ικανοποίηση του Εργκίν Αταμάν.

Οι Ισπανοί είχαν καταφέρει να φύγουν με τη νίκη πέρυσι από το ΟΑΚΑ αλλά φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Τόσο αγωνιστικά, αφού οι Πράσινοι έχουν αναβαθμίσει εντυπωσιακά το ρόστερ τους, όσο και σε ό,τι αφορά τη στήριξη του κόσμου, αφού στις εξέδρες βρέθηκαν ξανά 15.000 οπαδοί που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, δείχνοντας και πάλι τη στήριξή τους στην ομάδα του Αταμάν. Η οποία, με τη σειρά της, τους ευχαρίστησε με τη νίκη και την εξαιρετική απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, προσφέροντας και πλούσιο θέαμα.

Με τον Σλούκα να μοιράζει ασίστ από το ξεκίνημα του αγώνα και τους συμπαίκτες του να «πυροβολούν» με σουτ τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός πήρε αμέσως το προβάδισμα και από εκεί και πέρα άρχισε να ξεφεύγει, όπως δείχνει και το 21-10 στο 6′. Με τον Γκραντ να έχει 3/3 τρίποντα οι Πράσινοι ήταν στο +9 (27-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου, έχοντας συνολικά 4/7 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ασίστ και μόνο 2 λάθη.

Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά η ομάδα του Αταμάν ήταν σοβαρή και δεν της το επέτρεψε, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση και από άλλους παίκτες. Όπως, για παράδειγμα, τον Μαντζούκα, ο οποίος είχε 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με 3/3 τρίποντα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός με σερί 9-0 βρέθηκε στο +18 (36-18) με double score, για να ακολουθήσει ένα 9-0 των Ισπανών που μείωσαν σε 36-27 στο 15′. Η αντίδραση των Πράσινων, όμως, ήταν αυτή που έπρεπε και με ευστοχία και θεαματικές φάσεις πήγαν στο +15 (47-32), για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 49-35.

Αυτό που ήθελε ο Αταμάν από την ομάδα του ήταν να μπει δυνατά και στην τρίτη περίοδο βάζοντας βάσεις νίκης και ακριβώς αυτό έγινε, με τους Σλούκα – Γκραντ – Λεσόρ να είναι σε πολύ καλή βραδιά και να ανεβάζουν τη διαφορά στους 22 πόντους (60-38) στο 23′. Έτσι, οι οπαδοί στις εξέδρες έστησαν το δικό τους πάρτι και αποθέωναν τους Πράσινους που ήταν στο +19 (72-53) στο 30′, οδεύοντας προς την 4η σερί νίκη στη Euroleague.

Μια νίκη που ήρθε εύκολα τελικά, παρά το γεγονός ότι η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν στην τελευταία περίοδο, πλησιάζοντας ακόμη και στο -9 στο 33′. Ως εκεί όμως… Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά ρυθμό, ήλεγξε πλήρως την κατάσταση και επικράτησε τελικά με 90-73 ανεβαίνοντας συνεχώς στην κατάταξη.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 49-35, 72-53, 90-73