Μπορεί ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ να μην είναι πλέον ο επικεφαλής της ΚΕΔ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελεί παρελθόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού έχει προσληφθεί στη Stoiximan Super League ως σύμβουλος για το πρότζεκτ της επαγγελματικής διαιτησίας, με 11 ομάδες να ζητάνε τώρα επισήμως την αποχώρησή του.

Ο Άγγλος πρώην διαιτητής είχε έρθει στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια για να αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή, από την οποία έχει πλέον αποχωρήσει. Δεν έχει αποχωρήσει, όμως, από το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την πρόσληψή του στη Λίγκα ως σύμβουλος για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας.

Πρόκειται για μια πρόσληψη που είχε προκαλέσει εντάσεις σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας αφού κάποιες ομάδες εξέφραζαν τον εκνευρισμό τους για τον μισθό που παίρνει ο Κλάτενμπεργκ και τώρα ήρθε η ώρα που 11 ομάδες ζητάνε και επισήμως την αποχώρησή του μέσω σχετικής επιστολής.

Οι 11 ομάδες που υπογράφουν αυτή την επιστολή είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Βόλος, Κηφισιά, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία, ενώ οι τρεις ομάδες που δεν την υπέγραψαν είναι οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης.