Την ώρα που όλοι περίμεναν την παράταση στην αναμέτρηση της Μπανταλόνα με τη Μπιλμπάο για τη 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Αντρές Φελίζ με ένα απίθανο σουτ από τα 20 μέτρα… βρήκε στόχο και έγραψε το 81-78 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα της Βαρκελώνης μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Λιγότερο από ένα λεπτό πριν τη λήξη, στα 55 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια, η Μπιλμπάο ήταν μπροστά με 76-69 και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε την εκτός έδρας νίκη αλλά αυτά που ακολούθησαν δεν μπορούσε να τα φανταστεί κανείς…

Με τους φιλοξενούμενους να χάνουν συνεχόμενα λάθη, η Μπανταλόνα κατάφερε να ισοφαρίσει 78-78 αλλά ήταν σε θέση άμυνας για αυτό που νόμιζαν όλοι ότι θα ήταν το τελευταίο σουτ του αγώνα. Η Μπιλμπάο είχε 4,6” στη διάθεσή της για μια τελευταία επίθεση και τελικά αυτός που σούταρε και αστόχησε ήταν ο Κουλαμάε, με τον Φελίζ να παίρνει το ριμπάουντ και να δοκιμάζει την τύχη του από τα 20 μέτρα. Και δικαιώθηκε!

Η μπάλα κατέληξε στο καλάθι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς των γηπεδούχων, την ώρα που στη Μπιλμπάο προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς έχασαν έναν αγώνα που ένα λεπτό νωρίτερα έδειχνε να τον έχει καθαρίσει.