Όταν η ΑΕΚ είχε παρουσιάσει το τελικό σχέδιο για την OPAP Arena, το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, προβλεπόταν σε αυτό η κατασκευή Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και τα εγκαίνια έγιναν τώρα (18/11) παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος τόνισε πως «το μουσείο αυτό είναι η επτάφωτος λυχνία που πάντα καίει σε κάθε καρδιά πρόσφυγα».

Η Ένωση είναι η ομάδα της προσφυγιάς και η προσφυγιά, παράλληλα, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Μελισσανίδη. Δεν αποτέλεσε έκπληξη, επομένως, η απόφαση να υπάρχει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην OPAP Arena, το οποίο εγκαινιάστηκε το Σάββατο (18/11).

Στην ομιλία του, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ αναφέρθηκε στις προσωπικότητες που έχουν καταθέσει κειμήλια για το μουσείο, μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά, είναι ο Δημήτρης Ψαθάς, το ίδρυμα Ωνάση, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου, με τον Μελισσανίδη να υπενθυμίζει ότι σύντομα θα γίνουν και τα εγκαίνια για το μουσείο της ΑΕΚ το οποίο «δεν θα μοιάζει με το μουσείο καμιάς άλλης ομάδας του κόσμου».

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, ο Μελισσανίδης είπε πως «το μουσείο αυτό είναι η επτάφωτος λυχνία που πάντα καίει σε κάθε καρδιά πρόσφυγα, αφού κάθε καρδιά πρόσφυγα έχει μέσα της το νόστο, δηλαδή τον καλό γυρισμό, και μέχρι την συντέλεια του κόσμου αυτή η λαχτάρα δεν θα φύγει από την καρδιά κανενός από μας».

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όπως και ο Μητροπολίτης Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ.