Το ξεκίνημα του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό ATP Finals δεν ήταν καλό αφού ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξε και με την απόδοσή του, παίρνοντας τη νίκη μέσα σε μία ώρα και 25 λεπτά.

Ο Έλληνας τενίστας είχε αντιμετωπίσει επτά φορές τον Ιταλό και είχε πέντε νίκες αλλά η έκτη δεν ήρθε αφού ο Σίνερ ήταν καλύτερος και κατάφερε να επικρατήσει στον πρώτο αγώνα του ομίλου τους. Αποτέλεσμα που κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Τσιτσιπά σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους ημιτελικούς αφού θα πρέπει να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Χόλγκερ Ρούνε. Και με τον Σέρβο ειδικά τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα…

Όπως και να έχει, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τον Σίνερ, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε break στο 5ο game και δεν μπόρεσε να απαντήσει στη συνέχεια, με συνέπεια να χάσει το πρώτο σετ με 6-4 και να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπρεπε, πλέον, να πάρει το δεύτερο σετ αλλά δεν μπήκε καθόλου καλά σε αυτό αφού δέχθηκε πολύ νωρίς το break. Έτσι, ο Σίνερ προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 στα games και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, με αποτέλεσμα να έχουμε μια… επανάληψη του πρώτου σετ: 6-4 και αυτό.

Ήττα, επομένως, με 2-0 για τον Τσιτσιπά, ο οποίος θα κυνηγήσει, πλέον, την υπέρβαση στους άλλους δύο αγώνες του ομίλου, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του πάντως.

Τα σετ: 6-4, 6-4