Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζεράρ Πικέ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν θα θυμάται πώς κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης το τελευταίο της Champions League.

Η «βασίλισσα» σήκωσε το 14ο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 2022 με 1-0 απέναντι στην Λίβερπουλ στο Παρίσι σε ματς που θα μείνει περισσότερο στην ιστορία γιατί αποφεύχθηκε παρά… τρίχα μια τραγωδία με τους οπαδούς των «κόκκινων» έπειτα από την κακή διαχείριση του ματς από τις τοπικές αρχές. Στον αγώνα, τώρα, η Ρεάλ νίκησε με γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ και χάρις στις επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά, ενώ ήταν κατώτερη της αντιπάλου της.

Μιλώντας για το αν η Μπαρτσελόνα δέχθηκε βοήθειες – όπως κατηγορείται από τα φίλα προσκείμενα στη Ρεάλ Μαδρίτης ΜΜΕ – από τους διαιτητές κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση Νεγκρέιρα, ο Πικέ έκανε σύγκριση ανάμεσα στους «μπλαουγκράνα» και τους «μπλάνκος». «Κατέκτησαν πολλά τρόπαια, αλλά εμείς και ο τρόπος που ήμασταν απαιτητικοί από τους εαυτούς μας όταν κερδίζαμε, θα μείνουμε για πάντα στην μνήμη. Όταν κερδίζουν, είναι απλώς, ακόμη ένας ακόμη τίτλος. Η Ευρώπη θυμάται την Μπάρτσα του ΓκουαρΔιόλα ως μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία. Μπορεί να κερδίσαμε λιγότερα Champions League, αλλά όταν το κάνουμε, ο κόσμος το θυμάται. Το τελευταίο Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης, κανείς δεν θα το θυμάται. Ήταν ένα… θαύμα», δήλωσε o πρώην αμυντικός των Καταλανών.

Και με τα ΜΜΕ της Μαδρίτης να… ζουν από την αντιπαράθεση των δύο συλλόγων, παρουσίασαν στον Κάρλο Αντσελότι τα λόγια του Ζεράρ Πικέ, αν και όχι όπως ακριβώς και στο πλαίσιο που τα είπε. Ο Ιταλός τεχνικός, απάντησε, σε αυτό τον ρώτησαν, προσφέροντας την επικεφαλίδα που αναζητούσαν οι εκπρόσωποι του Τύπου.

«Ο Πικέ ζει στον κόσμο του, που δεν είναι αυτός των Μαδριλένων. Και κανένας Μαδριλένος δεν θα μπορέσει να ξεχάσει το 14ο Champions League. Θα το θυμάται μέχρι το τέλος της ζωής του», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Καρλέτο».