Η ιστοσελίδα της ομάδας μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ υπέστη επίθεση από χάκερ, που προφανώς υποστηρίζουν ην Χαμάς ή και την Παλαιστίνη, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας πολέμου στο Ισραήλ.

Τις τελευταίες ημέρες αυτού του είδους οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί εναντίον ομάδων. Πρόσφατα στο στόχαστρο των χάκερ βρέθηκε η ιστοσελίδα της ομάδας βόλεϊ της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτή τη φορά τοποθέτησαν την εικόνα του Αμπού Ομπάιντα, εκρποσώπου της Χαμάς. Η οποία συνοδευόταν από το μήνυμα: «Η νίκη του Αλλάχ είναι κοντά». Επιπλέον, ο ιστότοπος γέμισε με απειλητικά μηνύματα και με αναφορές στήριξης στη Χαμάς, αλλά και στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Επίσης, πέραν από το website της μεγαλύτερης ομάδας του Ισραήλ «έπεσαν» και οι σελίδες της Μακάμπι Νετάνια και της Χάποελ Μπερ Σεβά, που έμειναν εκτός λειτουργίας για τρεις ώρες και έπειτα επέστρεψαν online, καθώς κι εκείνες δέχθηκαν επίθεση από χάκερ με παρόμοια μηνύματα και υλικό να τοποθετείται.

Εδώ, να σημειώσουμε πως όπως είναι λογικό η αγωνιστική δράση του επαγγελματικού αθλητισμού στο Ισραήλ έχει «παγώσει» από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι Ισραηλινές ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις προσπαθούν να δώσουν τα παιχνίδια τους στο εξωτερικό. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, για παράδειγμα, αγωνίζεται για την Euroleague στο Βελιγράδι όπου αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε κεκλεισμένων των θυρών ματς υπό το φόβο αντιδράσεων υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ.