Ο Άγιαξ ζει ένα δράμα φέτος έχοντας βρεθεί στην τελευταία θέση της Eredivisie και ο Τζον Φαν Σιπ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας εδώ και λίγες μέρες, η πρώτη επιλογή όμως, σύμφωνα με Ολλανδό δημοσιογράφο, δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο Χενκ Τεν Κάτε που στο παρελθόν δούλεψε στον Παναθηναϊκό.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας ανακοινώθηκε επισήμως από την ομάδα του Άμστερνταμ στις 30 Οκτωβρίου και έχει πολλή δουλειά να κάνει προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση και να βγάλει τον «Αίαντα» από το τούνελ στο οποίο δείχνει να έχει μπει.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιόχαν Ντέρκσεν, όμως, ο Φαν Σιπ δεν ήταν η πρώτη επιλογή της διοίκησης του Άγιαξ. Αντιθέτως, το πρώτο όνομα στη λίστα, όπως είπε, ήταν αυτό του Τεν Κάτε, ο οποίος είχε δουλέψει στον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009.

Η απάντηση του Ολλανδού προπονητή, όμως, ήταν αρνητικά και ο λόγος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, είναι ο εξής: Θα εμφανιστεί για δέκα επεισόδια στην τηλεοπτική σειρά «Sleepers» κάνοντας τον αστυνομικό επιθεωρητή και τα γυρίσματα θα γίνουν προσεχώς. Δεν είχε, επομένως, τον χρόνο για να ασχοληθεί με τον Άγιαξ και τα προβλήματά του.