Λίγες μέρες μετά την κατάρρευσή του στον αγώνα της Ναϊμέχεν με την Άλκμααρ για το πρωτάθλημα της Ολλανδίας, ο Μπας Ντοστ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα και αυτό σημαίνει ότι αφήσει στην άκρη το ποδόσφαιρο για ένα διάστημα προκειμένου να ξεκουραστεί και να κάνει όσα του πουν οι γιατροί.

Ο 34χρονος επιθετικός κατέρρευσε στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης και αμέσως επικράτησε πανικός αφού όλοι φοβήθηκαν τα χειρότερα. Λίγα λεπτά μετά, όμως, ανέκτησε τις αισθήσεις του και σηκώνοντας το χέρι του, την ώρα που αποχωρούσε με φορείο, έδειξε σε όλους ότι ήταν καλά.

Αυτά που δεν είναι καλά, όμως, είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, αφού διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα. Κάτι που φρόντισε να ανακοινώσει ο ίδιος μέσω ανακοίνωσής του, στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Οι εξετάσεις μου έδειξαν ότι έχω φλεγμονή του καρδιακού μυός, δηλαδή μυοκαρδίτιδα. Ένας καρδιακός μυς παθαίνει φλεγμονή για διάφορους λόγους και οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Εγώ ήμουν τυχερός που ανέκτησα τις αισθήσεις μου με επιτυχία στο γήπεδο. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ευγνώμων είμαι στους γιατρούς των δύο συλλόγων.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και μετά θα πάω σπίτι και θα πρέπει να ξεκουραστώ για να αναρρώσω πλήρως από αυτό. Προς το παρόν θα κάνω ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και θα περάσω τον επόμενο χρόνο με την οικογένειά μου. Ελπίζω να το σεβαστούν όλοι».