Λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο διπλό ανδρών στην Αμβέρσα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε τις υποχρεώσεις του στο 500άρι τουρνουά της Βιέννης νικώντας με 2-0 σετ τον Ντομινίκ Τιμ και παίρνοντας την πρόκριση για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Μάχατς.

Η παράδοση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον Τιμ ήταν μοιρασμένη, με τον καθένα να έχει από 5 νίκες. Μέσα στο 2023, όμως, ο Έλληνας τενίστας είχε επικρατήσει και τις δύο φορές που είχαν βρεθεί αντίπαλοι και τώρα έκανε το 3×3 και συνεχίζει στο τουρνουά της Βιέννης.

Η αναμέτρηση τους αυτή τη φορά ήταν πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο σετ, στο οποίο αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους. Έφτασαν, έτσι, στο 6-6 και ακολούθησε tie break, στο οποίο ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-5 και έκανε το 1-0 στα σετ.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο σετ ο Τιμ προσπάθησε να κάνει αμέσως break και έφτασε κοντά αλλά αυτός που τα κατάφερε τελικά ήταν ο Στέφανος, ο οποίος στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και βρέθηκε μπροστά με 3-1. Το μόνο που είχε να κάνει, επομένως, ο Έλληνας τενίστας ήταν να παραμείνει σοβαρός και να διαχειριστεί το προβάδισμά του, όπως ακριβώς έκανε.

Έτσι, έφτασε σε 6-4 και έγραψε το 2-0 στα σετ, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» έχοντας για επόμενο αντίπαλο τον Μάχατς.

Τα σετ: 7-6, 6-4