Ο Πολωνός Ντανιέλ Στεφάνσκι είναι ο διαιτητής που όρισε η UEFA στον αγώνα Μαρσέιγ-ΑΕΚ την Πέμπτη (26/10) στο «Βελοντρόμ», για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο 44χρονος ρέφερι θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Νταβίντ Γκολίς, Μίχαλ Ομπούκοβιτς, 4ος διαιτητής θα είναι ο Ντάμιεν Σίλβερτσακ και στο VAR ο Τόμας Κβιατόφσκι.

Ο Στεφάνσκι είναι γνωστός στην «Ένωση» καθώς τη σεζόν 2022-23 είχε διευθύνει παιχνίδι της με την ΠΑΟΚ (νίκη με 2-0). Έχει όμως δώσει το παρών και σε παιχνίδια ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη όπως το Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4 (προκρ. Champions League 2022-2023), το Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 2-2 (Europa League, φάση ομίλων, 2016-2017), Ολυμπιακός – Μπέτις 0-0 (Europa League, φάση ομίλων, 2018-2019) και ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν (Europa League, φάση ομίλων, 2020-2021).

Στο μεταξύ ο Πορτογάλος Ζοάο Πινιέιρο ορίστηκε από την UEFA για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ρεν, που θα γίνει την Πέμπτη για το Europa League. Να σημειωθεί πως στις 25 Φεβρουαρίου 2023 είχε διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 για την 24η αγωνιστική της Super League (σ.σ. το ματς με το ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι). Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μπρούνο Ζεσούς και Λουτσιάνο Μάια, ενώ τέταρτος ο Φάμπιο Βερίσιμο. Στο VAR ορίστηκε ο Λουίς Γκοντίνιο.

Το κακό παρελθόν του Ολυμπιακού με τον Τρεϊμάνις

Στην αναμέτρηση, πάντα για τους ομίλους του Europa League, του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Χαμ ορίστηκε ο Λετονός Αντρις Τρεϊμάνις, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεξέι Σπασένικοφς, 4ος διαιτητής θα είναι ο Αλεξαντρ Γκολούμπεβς και στο VAR ο Ολλανδός Κλέι Ρουπέρτις. Ο Τρειμάνις έχει σφυρίξει πολλές φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα μεγάλα ματς. Τον Ολυμπιακό, συγκεκριμένα, σε τρεις περιπτώσεις και δεν νίκησε σε καμία (1-1 με την ΑΕΚ το 2020, 2-1 από τον ΠΑΟΚ το 2022 και 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2021).

Τέλος στο ματς της Σκωτίας, την Πέμπτη, μεταξύ της Αμπερντίν και του ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Conference League, ορίστηκε ο Αυστριακός διαιτητής, Σεμπαστιάν Γκίσχαμερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ρόλαντ Ρίμπελ και Σαντίνο Σχρέινερ, 4ος θα είναι ο Βάλτερ Άλτμαν και στο VAR ο Αλάν Κίγιας.