Η Τσέλσι προηγήθηκε με 2-0 αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να το κάνει 2-2 και να παραμείνει έτσι στην 1η θέση της Premier League μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε με 2-1 τη Μπράιτον.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ οι Κανονιέρηδες βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 15ο λεπτό με το πέναλτι του Πάλμερ, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αν αυτό ήταν κακό για την Άρσεναλ, αυτό που έγινε με το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν χειρότερο: Σέντρα-σουτ του Μούντρικ στο 48′ και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Τσέλσι έδειχνε ικανή να πάρει μια μεγάλη νίκη που τόσο πολύ χρειάζεται βαθμολογικά και ψυχολογικά αλλά στο 77′ ο Ράις, μετά το λάθος του Σάντσες, μείωσε σε 2-1 με μακρινό σουτ και στο 84′ ο Τροσάρ με προβολή μετά τη σέντρα του Σάκα έκανε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 86′ ο Ενκέτια έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή.

Έτσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήγε στους 21 βαθμούς, όσους έχει και η Μάντσεστερ Σίτι που υποδέχθηκε τη Μπράιτον και τη νίκησε με 2-1 έχοντας για σκόρερ τούς Άλβαρες (7′) και Χάαλαντ (19′) ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 73′ με τον Φατί.