Απόψε (17/10, 22:00) η εθνική ομάδα της Γαλλίας, που είναι αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2024, θα υποδεχθεί σε φιλική αναμέτρηση την Σκωτία, με τις γαλλικές αρχές ασφαλείας να προετοιμάζουν ειδικό πλάνο ανησυχώντας έπειτα από τις πολλαπλές απειλές για βόμβες στο Παρίσι καθώς και την τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά την νίκη τους στην Ολλανδία επί των «οράνιε» με 2-1 οι «μπλε» προκρίθηκαν στα τελικά της Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κατά συνέπεια, ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν, προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές στην αρχική 11άδα όπως και σε δοκιμές στη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά η αλήθεια είναι πως το κοινό στη Γαλλία ενδιαφέρεται περισσότερο για την ασφάλειά του παρά για το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης.

Αυτό γιατί ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Stade Pierre-Mauroy», κοντά στην πόλη Λιλ, που βρίσκεται στην Βόρεια Γαλλία και στα σύνορα με το Βέλγιο. Και η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς Σουηδούς, από πυροβολισμούς ενός άνδρα, ο οποίος δηλώνει μέλος του ISIS, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει η γαλλική ιστοσελίδα «France Info», η αποψινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με το Βέλγιο.