Στην αίθουσα Τύπου της «Crypto.com Arena» του Λος Άντζελες εμφανίστηκε ενθουσιασμένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μόλις είχε ολοκληρωθεί το τρίτο φιλικό των Μιλγουόκι Μπακς με νίκη 108-97 επί των Λέικερς – που είχαν πολλές απουσίες. Ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν μαζί ο «Greek Freak» με το νέο αστέρα της ομάδας του, Ντέιμιαν Λίλαρντ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δουλεύει σκληρά», είπε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον Λίλαρντ, αλλά όσο μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου τόσο φαινόταν να αδημονεί για να αρχίσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. «Είναι το πρώτο βήμα σε ένα μακρύ δρόμο», συνέχισε. Έπειτα, αναλύοντας τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα της συνεργασίας τους, δήλωσε: «Ο τύπος είναι απλά απειλή. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία πέντε με επτά χρόνια δεν ήμουν τόσο ελεύθερος! Έπεφταν πάνω του δύο άτομα κι εγώ είχα χώρο. Ποτέ στη ζωή μου δεν έπαιξα με έναν τέτοιο παίκτη. Είναι διαφορετικός. Είμαι ενθουσιασμένος». «Θα έχουμε τόσες πολλές επιλογές», ανέφερε από τη μεριά του ο Λίλαρντ.

Πως τα πήγε το νέο δυναμικό δίδυμο

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπειτα από τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από τους Μαϊάμι Χιτ στα playoffs της περασμένης σεζόν. Ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ αγωνίστηκε σε 15 λεπτά. Έβαλε 16 πόντους (7/10 σουτ, 1/1 τρίποντο, 1/1 ελεύθερη βολή), μάζεψε οκτώ ριμπάουντ, είχε μια ασίστ, δύο μπλοκ. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, πάλι, έβαλε 14 πόντους σε 22 λεπτά. Οι Μπακς δεν είχαν καν τον Κρις Μίντλετον.

Ωστόσο, από αυτό το δείγμα δεν μπορούν να βγουν και καταληκτικά συμπεράσματα. Οι Λέικερς δεν είχαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Όστιν Ριβς, τον Γκέιμπ Βίνσεντ, τον Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, ενώ ο Άνθονι Ντέιβις έπαιξε 19 λεπτά. «Δεν με νοιάζει πότε, αλλά θα τη βρούμε την άκρη και θα βρεθούμε στο επίπεδο που θέλουμε», πρόσθεσε ο Αντετοκούνμπο και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα μας πάρει λίγο χρόνο ή έξι μήνες ή αν θα βρούμε την ισορροπία μας στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, αλλά θα το κάνουμε». Σε ανάρτησή του στα social media σημείωσε πως δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει το πρωτάθλημα…

Στο ματς έπαιξε κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Αγωνίστηκε στην 4η περίοδο της αναμέτρησης. Ο Έλληνας φόργουορντ με πέντε πόντους με δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, δύο μπλοκ σε 12 λεπτά συμμετοχής.

Το επόμενο ματς των Μιλγουόκι Μπακς είναι με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ εκτός έδρας τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/10, 03:00).