Η Εθνική Ελλάδας επισκέπτεται σήμερα (13/10, 21:45, Alpha) το «Aviva Stadium» στο Δουβλίνο και παίζει με την Ιρλανδία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του EURO 2024, που μπαίνουν στο κρίσιμο κομμάτι τους. Η «γαλανόλευκη» θα επιχειρήσει να πάρει το διπλό, ενώ την ενδιαφέρει και τι θα συμβεί στο άλλο ματς του γκρουπ, ανάμεσα σε Ολλανδία και Γαλλία.

Τα αποτελέσματα των αγώνων σε Δουβλίνο και Άμστερνταμ αναμένεται να ξεδιαλύνουν το τοπίο αναφορικά με το δεύτερο εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, αν θεωρηθεί ότι το πρώτο είναι «καπαρωμένο» από την απόλυτη πρωτοπόρο, Γαλλία.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική ομάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση (9 βαθμοί) με την Ολλανδία, που έχει όμως παιχνίδι λιγότερο αλλά και το υπέρ της 3-0 απέναντι στη «γαλανόλευκη» από το παιχνίδι του Αϊντχόφεν.

Την ίδια ώρα η Γαλλία, με 15 βαθμούς, έχει διαφορά ασφαλείας αλλά και την ευκαιρία να «τσεκάρει» και μαθηματικά την πρώτη θέση και την πρόκριση απέναντι στους ελλιπείς «Οράνιε», οπότε οι «Μπλε» του Ντινιτέ Ντεσάν μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι στο Άμστερνταμ.

Αν το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ καταφέρει να φύγει με νίκη από την Ιρλανδία και οι Ολλανδοί έχουν απώλεια βαθμών απέναντι στους «μπλε», τότε η Εθνική θα μείνει μόνη δεύτερη και σχεδόν τα πάντα θα κριθούν στη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας (16/10, 21:45), όταν η Ελλάδα θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν.

Η ανησυχία για την άμυνα

Η Εθνική ταξίδεψε στην Ιρλανδία με νέο πρόσωπο τον Γούτα, ο οποίος κλήθηκε ως μια επιπλέον λύση μετά τον τραυματισμό του Χατζηδιάκου. Η άμυνα άλλωστε, ελλείψει και του επίσης τραυματία Μπάλντοκ, απασχόλησε ιδιαίτερα τον Γκουστάβο Πογέτ κατά την προετοιμασία αυτής της εβδομάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δοκίμασε διάφορα σχήματα στις προπονήσεις και τελικά φαίνεται να καταλήγει στους Μαυροπάνο και Ρέτσο για κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με πλάγιους μπακ τους Ρότα δεξιά και Τσιμίκα αριστερά.

Γενικά, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι όποιες αλλαγές στην υπόλοιπη ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα του Αϊντχόφεν (Ολλανδία) δεν θα είναι πολλές, εάν υπάρξουν.

Διαιτητής έχει οριστεί από την UEFA ο 34χρονος Σουηδός και κατηγορίας Elite Γκλεν Νίμπεργκ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάμποντ Μπέιγκι, Αντρέας Σέντερκβιστ και τέταρτο διαιτητή τον Άνταμ Λάντεμπεγκ.

Την αποστολή της Εθνικής για τους αγώνες με Ιρλανδία και Ολλανδία συγκροτούν οι: Διούδης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ρότα, Σάλιακας, Τσιμίκας, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Κωνσταντέλιας, Μασούρας, Πέλκας, Φούντας, Γιακουμάκης, Γούτας, Ιωαννίδης, Παυλίδης.

2ος όμιλος

  • Ιρλανδία-Ελλάδα 13/10, 21:45
  • Ολλανδία-Γαλλία 13/10, 21:45
  • Ρεπό: Γιβραλτάρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γαλλία 15 -5αγ.
  2. Ολλανδία 9 -4αγ.
  3. Ελλάδα 9 -5αγ.
  4. Ιρλανδία 3 -5αγ.
  5. Γιβραλτάρ 0 -5αγ.