Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε για ακόμη μια φορά την Ελλάδα περήφανη και δικαίωσε την προσπάθειά του και τον τίτλο του «άρχοντα των κρίκων» καθώς το Σάββατο (7/10) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Αυτή του η επιτυχία του εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και τώρα με ανάρτησή του στο Instagram, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης υποστηρίζει πως δυσκολεύεται να πιστέψει πως θα λάβει μέρος στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού για 3η φορά στην καριέρα του.

«Ακόμη δυσκολεύομαι να πιστέψω πως προκρίθηκα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024, όταν προσπαθούσα 2 ολόκληρα χρόνια να πάρω την πρόκριση για το Τόκιο 2020», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής στην ανάρτησή του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκεντρώνοντας 15.066 βαθμούς στο αγώνισμα των κρίκων στην Αμβέρσα, πέραν της δεύτερης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με τον ίδιο να δείχνει πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη μεγάλη του επιτυχία.

«Δούλεψα πολύ σκληρά»

Μετά από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε: «Αυτοί θα είναι οι τρίτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι πρώτοι ήρθαν κατευθείαν, ήμουν νέος και η ενέργειά μου ήταν σούπερ. Τη δεύτερη φορά πήραν την πρόκριση 17 μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών του Τόκιο, αυτό ήταν πραγματικά σκληρό. Δούλεψα πολύ σκληρά για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς του 2024 και να είμαι έτοιμος για το Παρίσι, γιατί δεν ήμουν έτοιμος για το Τόκιο».

«Πολλά πράγματα μου δίνουν ώθηση να συνεχίζω αλλά πρωτίστως και κυρίως μου δίνουν κίνητρο τα παιδιά και η οικογένειά μου. Μου δίνουν πολλή δύναμη και στήριξη και ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με παρακολούθησαν. Αυτό με βοηθάει πολύ στο να συνεχίζω να δουλεύω», πρόσθεσε.

«Κάθε χρόνο είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερος, οι… πεταλούδες στο στομάχι γίνονται “χειρότερες”. Αλλά όταν μπαίνω στην αρένα είμαι πολύ ήρεμος και λατρεύω το συναίσθημα του να ακούω το όνομά μου από τους ανθρώπους. Είδα και αρκετές ελληνικές σημαίες, οι Έλληνες μου δείχνουν πάντα τη στήριξή τους και μου δίνουν δύναμη», επεσήμανε.