Μετά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά στο 1000άρι WTA τουρνουά του Πεκίνου η Μαρία Σάκκαρη άρχισε την προσπάθειά της στο 500άρι τουρνουά της πόλης Ζενγκζού της Κίνας αντιμετωπίζοντας την Κινγουέν Ζενγκ και δεν τα πήγε καθόλου καλά αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ και αποκλείστηκε πρόωρα.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε αντιμετωπίσει δύο φορές στο παρελθόν την 21χρονη Κινέζα, η οποία βρίσκεται στο Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας πετύχει δύο νίκες. Στην τρίτη αναμέτρησή τους, όμως, ήρθε η ήττα.

Η Ζενγκ, άλλωστε, είναι καλή και το απέδειξε, διατηρώντας την ψυχραιμία της στο πρώτο σετ, το οποίο ήταν μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη που πήρε η Κινέζα με 7-6, με αποτέλεσμα η Σάκκαρη να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και να μην καταφέρει τελικά να αντιδράσει.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστριες κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι και το 3-2, όταν η Ζενγκ έκανε break και προηγήθηκε με 4-2, λυγίζοντας ψυχολογικά τη Μαρία που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έχασε με 6-3 το δεύτερο σετ, γνωρίζοντας έτσι την ήττα και τον αποκλεισμό.

Τα σετ: 6-7, 3-6