Όπως σε κάθε διακοπή των πρωταθλημάτων και πριν από τους αγώνες των εθνικών ομάδων βγαίνουν στην επιφάνεια τα μεταγραφικά σενάρια και ο Ολυμπιακός ως συνήθως πρωταγωνιστεί σε αυτά. Τις τελευταίες ώρες οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συνδεθεί με δύο κεντρικούς αμυντικούς. Τον Ζερόμ Μπόατενγκ που είναι ελεύθερος και τον Νεμάνια Στόγιτς της Μπάτσκα Τόπολα.

Στην περίπτωση του Ζερόμ Μπόατενγκ, η ιστοσελίδα «Fussballeuropa» υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός είναι η ελληνική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Γερμανό άσο, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη χθεσινή (10/10) αποκάλυψη του γερμανικού Sky Sport, το οποίο δεν ανέφερε το όνομα του κλαμπ.

Πρόσφατα ο 35χρονος σέντερ μπακ, που είναι ελεύθερος έπειτα από το πέρασμά του από την Λιόν, προπονήθηκε με την Μπάγερν Μονάχου. Σε γενικές γραμμές έδειξε να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά αφενός ο Τόμας Τούχελ ήθελε έναν πιο έτοιμο παίκτη για να συμβάλλει άμεσα κι από την άλλη ο σύλλογος δεν έβλεπε ξεκάθαρο το ενδεχόμενο απόκτησής του ιδίως αφότου έγινε γνωστό πως θα περάσει εκ νέου από δίκη για την υπόθεση οικογενειακής βίας εναντίον της πρώην συντρόφου του.

«Ματιές» στον Στόγιτς

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα «telegraf», τώρα, ο Ολυμπιακός τσέκαρε τον Νεμάνια Στόγιτς, κεντρικού αμυντικού της Μπάτσκα Τόπολα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά στο μεταξύ τους 2-2 για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League την περασμένη Πέμπτη (5/10).

Ο 25χρονος Σέρβος στόπερ, που έχει συμβόλαιο με την σερβική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2025, είναι από τα βασικά της «γρανάζια». Φέτος, έχει πραγματοποιήσει 10 συμμετοχές σκοράροντας δύο γκολ και μία ασίστ σε 896 αγωνιστικά λεπτά.

Την περσινή σεζόν έκανε 40 συμμετοχές σημειώνοντας ένα τέρμα και μία ασίστ σε 3.573 αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα, τον Γενάρη που μας πέρασε, κατόρθωσε να κάνει και την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της εθνικής Σερβίας.