Οι ρουμανικές αρχές συνέλαβαν τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και της Κορίνθου, Ντάνουτ Λούπου, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα κιόλας καθώς οδηγούσε επί σχεδόν μια 20ετία χωρίς να έχει δίπλωμα. Θα χρειαστεί να εκτίσει ποινή επτά μηνών και δέκα ημερων σε φυλακή της χώρας του.

Την Κυριακή (8/10) ο Ντάνουτ Λούπου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού παραδόθηκε στις Αρχές, οι οποίες τον περίμεναν στην άφιξή του από το Ντουμπάι και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Ο Λούπου είχε συλληφθεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα για περίπου δύο δεκαετίες. Τον περασμένο Ιούνιο καταδικάστηκε πρωτόδικα σε επτά μήνες και 10 μέρες φυλάκισης, αλλά στη συνέχεια έχασε την έφεση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

«Φυσικά θα κουβαλήσω τον σταυρό μου, αλλά ελπίζω να μου επιτραπεί να το κάνω με αξιοπρέπεια. Θα εκτίσω την τιμωρία μου όπως ορίζει ο νόμος. Από εδώ και πέρα δεν θα κάνω κάποια άλλη δήλωση», δήλωσε ο Λούπου στη ρουμανική αθλητική εφημερίδα «Fanatik».

https://twitter.com/MTivilic/status/1711028779592585676

Όταν είχε πάει στον Κορυδαλλό

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάνουτ Λούπου θα βρεθεί πίσω από της φυλακής τα σίδερα, αφού και στην Ελλάδα είχε εκτίσει ποινή όσο ήταν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Ο Ρουμάνος μέσος, ένα από τα ανερχόμενο ταλέντα της πατρίδας του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και είχε προτάσεις από ομάδες της Ιταλίας, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε και τον απέκτησε. Με τον καιρό να περνάει άρχισαν κυκλοφορούν παράπονα μικροκλοπών στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» με την πλειονότητα των παικτών να θεωρούν πως ο Λούπου ήταν ένοχος.

Υποψίες που θα γίνουν βεβαιότητα στις 16 Φεβρουαρίου 1991, όταν η φίλαθλη Ελλάδα θα μάθει ότι ο Ρουμάνος άσος του Παναθηναϊκού συνελήφθη ως επικεφαλής σπείρας που έκλεβε χρυσαφικά και γούνες… Αυτό που τον «έκαψε» ήταν το γεγονός ότι τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι του, γεγονός που τον οδήγησε ως προφυλακιστέο στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε για σχεδόν τρεις μήνες.