Σε ένα παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και αγωνία ως το τέλος, ο Πανσερραϊκός με γκολ του Άλεξιτς στο 90′ νίκησε με 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και πήγε στους 9 βαθμούς, έχοντας ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν.

Από την αρχή φάνηκε ότι το ματς θα ήταν… ματσάρα, αφού στα πρώτα 11 λεπτά είχαν ήδη μπει δύο γκολ. Η αρχή έγινε στο 9′ με το 1-0 από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πηλέα μετά την ανατροπή του Χατζηστραβού από τον Καραχάλιο, για να απαντήσουν άμεσα οι φιλοξενούμενοι και να κάνουν το 1-1 στο 11′ με κεφαλιά του Παντελάκη μετά το φάουλ του Τσαούση.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο δραστήριοι και στο 17′ απείλησαν με σουτ του Χατζηστραβού ενώ στο 24′ ο Άλεξις δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά, στην επαναφορά, μετά την κεφαλιά του Αυλωνίτη και την απόκρουση του Κλέιμαν. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το δεύτερο γκολ και τελικά δικαιώθηκε στο 32′ έστω με τη βοήθεια και της τύχης αφού το σουτ του Στάικου δεν ήταν δυνατό αλλά ο Κλέιμαν έκανε μεγάλο λάθος και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-1.

Ο Πανσερραϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα αλλά με την έναρξη του β’ μέρους ο ΠΑΣ Γιάννινα πατούσε καλύτερα και απείλησε στο 58′ και στο 59′ με τη σέντρα-σουτ του Ροσέρο και την κεφαλιά του Εραμούσπε αντίστοιχα. Οι Ηπειρώτες ήταν εμφανώς βελτιωμένοι, πίεζαν για την ισοφάριση και τελικά έφτασαν σε αυτή στο 62′ με το συρτό σουτ του Τσαούση μετά τη σέντρα του Ροσέρο και την αδυναμία της άμυνας στο να απομακρύνει τη μπάλα.

Παρ’ όλα αυτά, λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 67′ οι Σερραίοι θα μπορούσαν να προηγηθούν ξανά παίρνοντας πέναλτι για ανατροπή του Μούργου από τν Τζίνο αλλά ο Πηλέας ήταν άστοχος αυτή τη φορά στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ… Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 2-2 και όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε αλλά στο 90’… άλλαξε!

Ο Πεταυράκης βρήκε ωραία τον Άλεξιτς και αυτός με πλασέ έγραψε το 3-2 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς, με τον Πανσερραϊκό να παίρνει τη νίκη και τον ΠΑΣ Γιάννινα να χάνει στο 95′ με αποβολή τον Καραχάλιο.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας (71′ Μασκανάκης), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (70′ Σοφιανός), Χατζηστραβός (54′ Μορέιρα), Άλεξιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαουσής, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Γκάρο (66′ Λώλης), Τζίνο (89′ Λιάσος), Παμλίδης, Τζίμας (55′ Ροσέρο), Κόντε (89′ Μπάλαν).