Το πρώτο μέρος της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League, γιατί η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη (20/9) με τα ματς των άλλων τεσσάρων ομίλων, δεν είχε κάποια μεγάλη έκπληξη αλλά είχε μια απρόσμενη εξέλιξη στο Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου οι Ισπανοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν τη νίκη αλλά στο 95′ ο τερματοφύλακας Προβεντέλ έγραψε το 1-1 για τους Ιταλούς, δίνοντάς τους τον βαθμό.

Στο Ολίμπικο της Ρώμης η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ στο 29′ με το σουτ του Μπάριος που κόντραρε και στον Καμάντα, έχοντας ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για δεύτερο γκολ, το οποίο ουσιαστικά θα της εξασφάλιζε και τη νίκη έτσι όπως κυλούσε το ματς. Ο Μοράτα, όμως, στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ο Προβεντέλ έκανε μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθεια τόσο του Ισπανού φορ όσο και του Λίνο, με αποτέλεσμα η Λάτσιο να παραμείνει ζωντανή. Και αφού παρέμεινε ζωντανή, στο 95′ ο τερματοφύλακας Προβεντέλ έγινε… φορ και έγραψε το 1-1, μετά τη σέντρα του Λουίς Αλμπέρτο, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με 0-1 από τον Ερυθρό Αστέρα μετά το γκολ του Μπουκαρί στο 45′ αλλά το έκανε 3-1 στο β’ μέροςμε δύο γκολ του Άλβαρες (47′, 60′) και ένα του Ρόδρι (73′), την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα υποδεχόμενη την Αντβέρπ: 1-0 στο 11′ ο Ζοάο Φέλιξ, 2-0 στο 19′ ο Λεβαντόφσκι, 3-0 στο 22′ με αυτογκόλ του Μπατάιγ, 4-0 στο 54′ ο Γκάβι, 5-0 στο 66′ ξανά ο Ζοάο Φέλιξ.

Όσο για το Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ, το οποίο ήταν από τα πιο δυνατά παιχνίδια της ημέρας θεωρητικά, έληξε 2-0 για τους Γάλλους, οι οποίοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπαπέ στο 49′ και κλείδωσαν το τρίποντο με το 2-0 από τον Χακίμι στο 58′.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Φέγενορντ – Σέλτικ 2-0
Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φέγενορντ 3
Ατλέτικο Μαδρίτης 1
Λάτσιο 1
Σέλτικ 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν – Νιούκαστλ 0-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παρί Σεν Ζερμέν 3
Μίλαν 1
Νιούκαστλ 1
Ντόρτμουντ 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουνγκ Μπόις – Λειψία 1-3
Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Σίτι 3
Λειψία 3
Ερυθρός Αστέρας 0
Γιουνγκ Μπόις 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα – Αντβέρπ 5-0
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Πόρτο 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπαρτσελόνα 3
Πόρτο 3
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0
Αντβέρπ 0