Η ΕΠΟ προχώρησε σε αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας και δείχνει να είναι λιγότερο σκληρή, πλέον, σε ό,τι αφορά τους χειραγωγημένους αγώνες, αφού οι ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες είναι μικρότερες σε σχέση με ό,τι ίσχυε.

Συγκεκριμένα, η ποινή πλέον για ομάδα που θα έχει στήσει αγώνα θα είναι η αφαίρεση τριών βαθμών και η επιβολή προστίμου, το ύψος του οποίου θα προκύπτει από την κατηγορία στην οποία θα συμμετέχει η ομάδα. Για τη Stoiximan Super League είναι στις 100.000 ευρώ και από εκεί και πέρα το ποσό μειώνεται σε κάθε κατηγορία.

Αν η ίδια ομάδα στη συνέχεια συμμετέχει σε νέο στημένο παιχνίδι τότε οι βαθμοί που αφαιρούνται και το πρόστιμο θα διπλασιάζονται, ενώ για να υπάρξει πλέον υποβιβασμός θα πρέπει η περίπτωση να κριθεί ως σοβαρή, όπως αναφέρεται στον Κώδικα Δεοντολογίας. Άγνωστο, βέβαια, με ποιο κριτήριο θα το αποφασίσει αυτό ο δικαστής.

Πριν την αλλαγή στον Κώδικα, η ποινή δεν ήταν αφαίρεση βαθμών αλλά υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία και το πρόστιμο ήταν τρεις φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτό που προβλέπεται τώρα, χωρίς να παίζει κανένα ρόλο η κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν η εμπλεκόμενη ομάδα.

ΕΠΟ Κώδικας Δεοντολογίας