Αρχικά πανικός και στη συνέχεια εκνευρισμός επικράτησε στο «Arthur Ashe Stadium» της Νέας Υόρκης όταν διεκόπη ο πρώτος ημιτελικός του ατομικού των γυναικών ανάμεσα στην Κόκο Γκοφ και την Καρολίνα Μούχοβα για το Grand Slam τουρνουά του τένις, US Open.

Τρία άτομα άρχισαν να φωνάζουν από την εξέδρα αδιάκοπα συνθήματα για την κλιματική κρίση οδηγώντας το ματς σε διακοπή λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου σετ κι ενώ η Γκοφ προηγούνταν με 1-0. Ωστόσο, αυτό που έμοιαζε ένα περιστατικό που θα έληγε σε λίγα λεπτά, κράτησε σχεδόν μια ώρα με τις δύο τενίστριες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέλαβε δράση να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους.

Τους δύο από αυτούς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν εκτός του γηπέδου. Με τον τρίτο, όμως, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ καθώς όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο άνθρωπος κόλλησε τα πόδια του στο έδαφος και δεν μπορούσαν να τον μετακινήσουν.

Καθώς η ώρα περνούσε, οι 24.000 θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αμερικανική ελπίδα για κατάκτηση ενός Grand Slam, την Κόκο Γκοφ, άρχισαν να εκνευρίζονται και αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς που καθυστερούσαν να απομακρύνουν τον τρίτο διαμαρτυρόμενο. Τελικά, τα κατάφεραν. Οι δύο τενίστριες επέστρεψαν στο court κι ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Η Γκοφ πήρε και το δεύτερο σετ και με 2-0 προκρίθηκε στον τελικό του US Open όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντισον Κις – Αρίνα Σαμπαλένκα.