Στους Ελβετούς δικαστές καταθέτει αυτή την ώρα η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους.

Αμέσως μετά αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Ευελπίδων η Βίκυ Σταμάτη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο κλιμάκιο των Ελβετών δικαστών.

Μια ημέρα μετά την απολογία του Νίκου Ζήγρα πρώην και νυν σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου καλούνται από τους Ελβετούς να δώσουν στοιχεία για το τραπεζικό τους σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο διευκόλυνε, σε πολλές περιπτώσεις, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Και οι δυο γυναίκες καταδικάστηκαν πρωτόδικα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτή την περίοδο δικάζονται σε δεύτερο βαθμό από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων.

Πάντως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που εξέτασαν οι Ελβετοί στον πρώτο τους ταξίδι στην Ελλάδα ενώ αυτή τη φορά αναμένεται να συναντηθούν και με άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος εξετάστηκε ως ύποπτος, στην μαραθώνια απολογία του αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.