Μια ευρηματική προσπάθεια εξαπάτησης στα Χανιά έρχεται στο φως, έπειτα από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη από πλευράς δήμου. Η νομική κινητοποίηση ήρθε, έπειτα από αναφορές ότι άγνωστοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά στοιχεία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Τάσου Αλόγλου, προκειμένου να αποσπάσουν από πολίτες και τοπικούς επιχειρηματίες αγαθά ή χρηματικά ποσά για δήθεν εμπορικές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα λόγω των εορταστικών ημερών, επιτήδειοι επικοινωνούν με κρεοπωλεία του Δήμου Χανίων προσπαθώντας να εξαπατήσουν συμπολίτες μας επικαλούμενοι τα στοιχεία του κ. Αλόγλου».

Επισημαίνεται επίσης πως «δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται παρόμοιο περιστατικό με την εμπλοκή αιρετού του Δήμου Χανίων» και γι’ αυτό εφιστά προσοχή των επιχειρηματιών, «οι οποίοι σε κάθε ανάλογη περίπτωση παρακαλούνται να επικοινωνούν με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χανίων για επιβεβαίωση της αλήθειας».

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, «οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αφορά στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χανίων διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από την οικονομική υπηρεσία, βάσει συγκεκριμένων νόμιμων διαδικασιών, και όχι από τους αιρετούς και γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούνται οι επιχειρηματίες να μην ανταποκρίνονται στις εν λόγω πρακτικές, που μόνο στόχο έχουν την εξαπάτησή τους».