Σε φυλάκιση 4 μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματική ποινή 200 ευρώ καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας τον 40χρονο, που στο παρελθόν έχει εκτίσει ποινή για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, κατά την διάρκεια των ελέγχων της  Αστυνομίας στο πλαίσιο της απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, στυλιάρια και ένα μαχαίρι.

Ο 40χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι μετέφερε σε συντρόφους του διάφορα αντικείμενα και σημαίες λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, επειδή είχε άδεια μετακίνησης τονίζοντας ότι τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας. Αναφερόμενος δε στο μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του είπε ότι είναι ένα φαλτσετάκι-κοπίδι που το έχει μαζί του ως εργαλείο καθώς εργάζεται σε εταιρεία επίπλων και συναρμολογεί γραφεία.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορουμένου και τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.