Προσωρινό «μπλόκο» μπήκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έκδοση Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» μετά την προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του σε Γαλλία – ΗΠΑ – Ρωσία .

Σύμφωνα με την δικηγόρο του 40χρονου Ρώσου, Ζωή Κωνσταντοπούλου η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφαση της αναγνώρισε «τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του».

«Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπουλου προσθέτοντας «Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας.

Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση.

Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του 40χρονου στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Ο Βίνικ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την έκδοση του στη Ρωσία και μετά την υπουργική απόφαση ξεκίνησε νέα απεργία πείνας κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση και «θανατική καταδίκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του υπουργού αναφέρεται ότι μετά τη Γαλλία προορισμός του «Mr Bitcoin» πρέπει να είναι οι ΗΠΑ και στη συνέχεια η Ρωσία. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως όταν ο 40χρονος τελειώσει με τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Γαλλία θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.