Με τη «σφραγίδα» του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε σε τρεις νεαρούς Γεωργιανούς για τη δολοφονία οδηγού ταξί πριν από οκτώ χρόνια, στην Κυψέλη.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αναίρεση που είχαν καταθέσει οι δυο Γεωργιανοί, οι οποίοι την περίοδο του εγκλήματος ήταν 19 και 20 ετών αντίστοιχα, – ο τρίτος διαφεύγει- κρίνοντας πως η απόφαση του Εφετείου δεν στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και δεν έχει υποπέσει σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας καθώς αποφάνθηκε πως «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επηρεάστηκαν από την τυχόν ανωριμότητα της μετεφηβικής ηλικίας ούτε τα εγκλήματα αυτά ανάγονται σε παραβατική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει νέους μετεφηβικής ηλικίας». Μάλιστα, οι αρεοπαγίτες επεσήμαναν πως αποδεικνύεται ότι οι δράστες «ενήργησαν κάνοντας συνειδητή επιλογή των πράξεων τους».

Οι τρεις νεαροί τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου του 2011 επέστρεφαν από διασκέδαση στην Κυψέλη και την ώρα που αποβιβάζονταν από το ταξί αντί να πληρώσουν τον οδηγό του επιτέθηκαν. Όταν εκείνος αντέδρασε τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια του άρπαξαν τις εισπράξεις, το κινητό, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και διέφυγαν με τα πόδια. Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε, από περαστικούς ο οδηγός, διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε τους νεαρούς, κατά πλειοψηφία, σε ισόβια κάθειρξη και 6 έτη, για την ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί με πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο