Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βρίσκεται για πρώτη φορά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να μιλήσει για το ρόλο του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με την άφιξη του Νίκου Μιχαλολιάκου οι υποστηρικτές του σηκώθηκαν όρθιοι ενώ την ίδια ώρα οι συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα σήκωσαν μικρά πλακάτ με τον αριθμό 6, για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του.

«Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ορίζεται από εκάστοτε Κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία της Ελλάδος κάθεται στο εδώλιο ένας αρχηγός για πράξη ενός οπαδού κόμματος. Δεν κατηγορήθηκε κανένα άλλο κόμμα για πράξεις οι οποίες είμαι βέβαια καταδικαστέες. Ποια εγκληματική οργάνωση;  Ήμασταν γνωστοί στο Πανελλήνιο 25 χρόνια… Με παρουσία στις τηλεοράσεις, έχοντας γραφεία».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής διερωτήθηκε με ποια λογική «οι βουλευτές που τους επέλεξε ο ελληνικός λαός είναι διευθυντές εγκληματικής οργανώσεως;».

Για τη σύλληψή του ανέφερε ότι: «Ήρθαν μασκοφόροι λες και πήγαν να συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν. Ξέραμε ότι ετοιμάζεται αυτή η ιστορία».

Η απολογία ξεκίνησε σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αίθουσα. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται για πρώτη φορά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να μιλήσει για το ρόλο του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει πάρει θέση στη μέση της αίθουσας δημιουργώντας μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των υποστηρικτών του Νίκου Μιχαλολιάκου και των φίλων και συγγενών του Παύλου Φύσσα. Στο ακροατήριο και οι γονείς του άτυχου μουσικού.

Με την άφιξη του Νίκου Μιχαλολιάκου οι υποστηρικτές του σηκώθηκαν όρθιοι ενώ την ίδια ώρα οι συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα σήκωσαν μικρά πλακάτ με τον αριθμό 6 όσα δηλαδή χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του άτυχου μουσικού.

«Είμαστε εθνικιστές, όχι ναζιστές»

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη αλλά και στα ΜΜΕ. «Ήταν ένα τηλεοπτικό σόου, επιχείρηση σοκ και δέος με στόχο να καμφθεί το ηθικό μας και να τρομοκρατηθεί ο λαός. Τους έλεγαν: “Μην πάτε μαζί τους είναι εγκληματίες”».

«Είδαν τις δημοσκοπήσεις και έστησαν τα κατηγορητήρια», σημείωσε ακόμη, ενώ καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα, λέγοντας: «Οι τελευταίοι που ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν η Χρυσή Αυγή».