Τη μετατροπή της κατηγορίας του ισοβίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας Βασίλειος Χανής στη δίκη που συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας (25/2) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Συγκεκριμένα, στην αγόρευση του ο κ. Χανής ζήτησε η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), σημειώνοντας ότι: «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…».

Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Ομοίως απαντώντας στην έδρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ότι συνέβη.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση εντός Μαρτίου είναι στις 26, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.