Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του δικηγόρου


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
16:00
23/01/2019
Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
loading

Επεισοδιακά άνοιξε η αυλαία της δίκης των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που διεξάγεται στον απόηχο της φονικής επίθεσης, μέσα στον Κορυδαλλό, σε βάρος του Άλμπερτ Μπάκο ο οποίος εμφανιζόταν ως ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης του γνωστού ποινικολόγου.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, επιδίωξαν για ακόμη μια φορά τη διακοπή της διαδικασίας.  Ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ και ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασής του. Όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του εκείνος εξαπέλυσε λεκτική επίθεση σε βάρος της πολιτικής αγωγής αλλά και των μελών της οικογένειας του άτυχου ποινικολόγου και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Αμέσως μετά τον ακολούθησαν και οι συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι προηγουμένως είχαν στρέψει τα πυρά τους τόσο στους συνηγόρους της οικογένειας Ζαφειρόπουλου όσο και στους δικαστές. Οι συνήγοροι, μάλιστα, ζήτησαν από το δικαστήριο η δίκη να διεξάγεται σε μεγαλύτερη αίθουσα ώστε να μην βρίσκονται τόσο κοντά στο εδώλιο των κατηγορουμένων, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά...»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν τα μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στις καταθέσεις τους τόσο η σύζυγος όσο και ο γιος του ποινικολόγου υποστήριξαν πως εκείνος δεν φοβόταν και δεν δεχόταν απειλές για τη ζωή του και για το λόγο αυτό δεν λάμβανε μέτρα προστασίας.

Ωστόσο, η σύζυγος του άτυχου ποινικολόγου κατέθεσε πως  το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει  ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Οι μάρτυρες συνέδεσαν τη δολοφονία με την υπόθεση Energa καθώς ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν συνήγορος του κατηγορούμενου Αριστείδη Φλώρου που σήμερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο καθώς το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μαρτύρων.

Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναφέρθηκε και στα τελευταία λόγια του συζύγου της λίγο πριν εκτελεστεί μέσα στο γραφείο του. «Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά…», φέρεται να είπε ο άτυχος ποινικολόγους στους δολοφόνους του με έναν απ’ αυτούς να του απαντά με κυνικότητα: « Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει